bla

Szarvasok képében, Átváltozó hangok kíséretében, Változó szerepekben megtörténtek az Átváltozások. Micsoda madár lett, de nem ám A megbabonázott Zubolyból a Vérfarkasok, vámpírok és álvámpírok között! Ha eljön a tavasz és Nézzük együtt Berény Róbert képeit, akkor Az ősemlőstől az űrtüdőig Mindennapi átváltozásokat látunk. Aztán megyünk tovább, Polgártársak és polgártársnők a Színjátékok szekerén. A szavak dalolnak, ez a Szellemvasút… avagy gyógyíthat-e az író? Téged mi érdekel? A Csillámcsoda vagy Kristályország virágai? Vagy a Mesevadászathősök, segítők és bűbájkeverők, s persze Madarak közreműködésével? Vagy a Betyárélet, Alakváltásokkal? És Elmeséled, hogy mit rajzoltam?

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
ÁTVÁLTOZÁS
Petrik Iván | Maros Krisztina

Visszaváltozás

Egy reggel Szabó Péter arra ébredt, hogy irtózatosan nagy iskolaigazgatóvá változott. Először csak a fél szemét nyitotta ki, aztán mindkettőt. Odakint sütött a nap, de Szabó Péter, aki este még negyedik osztályos tanulóként feküdt le, határozottan rosszul érezte magát iskolaigazgatóként. Mit volt mit tenni, elindult a suliba. Már gyerekként is sejtette, hogy az iskolaigazgató valami olyasmi, ami iskolában él. Most, hogy iskolaigazgatóvá változott, nem volt ebben annyira biztos, de új helyzetében elhagyta a fantáziája, és nem jutott semmi más az eszébe, hát elment az iskolába. Nehéz volt megállnia, hogy ne szaladjon oda a barátaihoz, az informatika tanárhoz viszont szólnia kellett és udvariaskodni: Ágika, egy feketét? Pedig szíve szerint azt mondta volna: Mit keresel itt, te gyerekszomorító Kannibálnéni?

 
A nap további része jól telt, mert szinte bármit megtehetett a beosztottjaival. A biológiatanárral például bajuszt és szakállt rajzoltatott egy csontváznak, az igazgatóhelyettesek pedig egész nap „barkovarkát” kerestek a pincében, amiről nem tudták, micsoda. Szabó Péter sem tudta, de azért drukkolt nekik. A tesitanárnak eleinte nem esett nehezére kötélre mászni, de huszadszor már nem élvezte annyira.
 
 
(A folytatás a tavaszi számban olvasható)
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek