bla

Szarvasok képében, Átváltozó hangok kíséretében, Változó szerepekben megtörténtek az Átváltozások. Micsoda madár lett, de nem ám A megbabonázott Zubolyból a Vérfarkasok, vámpírok és álvámpírok között! Ha eljön a tavasz és Nézzük együtt Berény Róbert képeit, akkor Az ősemlőstől az űrtüdőig Mindennapi átváltozásokat látunk. Aztán megyünk tovább, Polgártársak és polgártársnők a Színjátékok szekerén. A szavak dalolnak, ez a Szellemvasút… avagy gyógyíthat-e az író? Téged mi érdekel? A Csillámcsoda vagy Kristályország virágai? Vagy a Mesevadászathősök, segítők és bűbájkeverők, s persze Madarak közreműködésével? Vagy a Betyárélet, Alakváltásokkal? És Elmeséled, hogy mit rajzoltam?

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
ÁTVÁLTOZÁS
Szentgyörgyi Zsolt | Maros Krisztina

A fehéregér

Lakott a falunkban két testvér. Az idősebbet Jánosnak, a fiatalabbat pedig Sándornak hívták.

Boldogan éltek, éldegéltek hosszú évekig, évtizedekig. Mígnem egy szép tavaszi estén, amikor éppen a tornácon pipázgattak, János egyszer csak megköszörülte a torkát, és így szólt az öccséhez:
– Isten veled, kedves öcsém, Sándor! Sajnos, többé nem élvezhetjük egymás társaságát, mert mindjárt fehéregérré változom!
– Még hogy fehéregérré! Ha! Ha! – hahotázott Sándor, és majdnem kiejtette kezéből a pipát nevettében.
– Hidd csak el! Megérzem én az ilyesmit! – erősködött János, s a következő pillanatban csakugyan fehéregérré változott.
Hej! Lett ám nagy riadalom! Sándor ugyanis világéletében rettegett az egerektől.
Se szó, se beszéd, felpattant a lovára, átugratott a kerítésen, és egész éjszaka olyan veszett iramban vágtatott, hogy reggelre az ellenszél rongyosra szaggatta a ruháját, és mind egy szálig kifújta szájából a fogait.
Többé még a környékére sem jött a falunknak. 
De hát miért is jött volna, ha egyszer annyira félt az egerektől?
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek