bla

A Szóbeszéd hóemberekről szól ezúttal, hiszen tél van, Fagyra fagy jönA levegő is megfagy. Gyere, öreg, Betlehembevagy A sólyomfejű isten országába, és közben Beszélgessünk a beszédről! Ismerd meg magad! és Nézzük együtt Aba-Novák Vilmos képeit! Áramszünet esetén meghallgatjuk Micur és a mészkőrobbanás meg Holdonfutó Jankó és Don Juan történetét, majd megismerkedünk A tojástörő keselyű és a takarító delfin meg a Tevékeny talajlakók mindennapi életével. Ekkor már visz minket a Szellemvasút… avagy a nagy adag szeretet, értjük a Vörös iszap és magyar ezüst kapcsolatát, és vár a Búvóhely aranyrögökkelmindez, a Szitakötő szótár is: Enyém, tiéd, miénk.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép

Fecske Csaba

A király kalapja

A szél lekapta a király fejéről a kalapot. A király ugyanis egyszer sutba vágta a koronát, és kalapot nyomott a fejébe, hogy ugyanolyan könnyűnek érezze magát, mint bármelyik alattvalója, aki csak a saját dolgával törődik. Ekkor történt az eset. Szaladt a szél a kalappal, szárnyakat adott neki, szaladt a király a kalap után, de hiába, nem érte utol, kissé nagy volt már a pocakja.

A kalap a tóba pottyant, és elégedetten ringatózott a vízen. Esze ágában sem volt régi helyére visszarepülni. Föl-alá szaladgált a király a parton, sajnálta nagyon kedves kalapját. Egy ott pecázó horgásznak szólt, hogy legyen szíves, fogja ki.

A horgász gilisztát kért a horgára cserébe.

– Gondolod, hogy a kalap harap a gilisztára? – csodálkozott a király, de nem teketóriázott sokat, sietett gilisztát keresni. Nem tudta, hova, kihez forduljon.


(A folytatás a téli számban olvasható.)

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek