bla

A Szóbeszéd hóemberekről szól ezúttal, hiszen tél van, Fagyra fagy jönA levegő is megfagy. Gyere, öreg, Betlehembevagy A sólyomfejű isten országába, és közben Beszélgessünk a beszédről! Ismerd meg magad! és Nézzük együtt Aba-Novák Vilmos képeit! Áramszünet esetén meghallgatjuk Micur és a mészkőrobbanás meg Holdonfutó Jankó és Don Juan történetét, majd megismerkedünk A tojástörő keselyű és a takarító delfin meg a Tevékeny talajlakók mindennapi életével. Ekkor már visz minket a Szellemvasút… avagy a nagy adag szeretet, értjük a Vörös iszap és magyar ezüst kapcsolatát, és vár a Búvóhely aranyrögökkelmindez, a Szitakötő szótár is: Enyém, tiéd, miénk.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép

Fecske Csaba

Holdonfutó Jankó

Eluntam magam a földön, felültem hát az első űrtrolira és meg sem álltam a holdig. Ott holdalattira ültem és elmentem Holdvárosba. Szép földes este volt. Az Orion hotelben béreltem szobát. Ablakomból pazar kilátás nyílt a városra és a jövőre. Ameddig a szem ellát, kráter kráter hátán. Ha ezer évig élek sem fogok szűkölködni kráterekben, az biztos. Lassan leszállt az éj, épp földtölte volt.


Szobám falán hatalmas térkép lógott, rajta a kiterített holdgömb. Könnyen kiismertem magamat, évekig tanultam ugyanis holdrajzot. Behozták a vacsorát: fiastyúktojásból készült rántottát. Felséges volt, nem hiába holdgázon sütötték. Vacsora után elálmosodtam, sűrűn ásítoztam, amikor holdrengető ötletem támadt: lefeküdtem aludni.(A folytatás a téli számban olvasható.)
 

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek