bla
 
Hol volt, hol nem volt, volt egy távoli birodalom, melyet úgy hívtak, a Fényes Külsőségek Országa. Ebben az országban a szép emberek mindig jobban boldogultak. A szép gyerekeket kényeztették az óvodában, a csúnyábbakat sarokba állították, hátha attól megszépülnek...
 
(Inczédy Tamás)
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
ARANYESŐ ÉS SZURKOS ÜST
Bakos Tibor | Maros Krisztina

Az agyagcsúszda elkészül

Bükkösi Rossz Manó bozontos fejét lehajtva lézengett a kertben, és időnként akkorát sóhajtott, hogy az arany barackfa leveleinek egymásba kellett kapaszkodniuk, nehogy levigye őket a légáramlat az ágról. Néha-néha sóvárgó pillantást vetett a szomszéd kertbe, ahol Csókos Bibír és barátnői egy hatalmas asztalt körülülve a Boszorkánykonyha legújabb számából olvastak fel izgalmas cikkeket.
 
– Micsoda lehetőség volna! – mormolta maga elé Bükkösi Rossz Manó, de nem tett semmit azon kívül, hogy tovább botorkált a kertben.
 
Nem is tehetett, hiszen megfogadta Csókos Bibírnek, hogy a szokásos őszi boszorkány továbbképzést semmiféle csínnyel nem zavarja meg. És az ígéretet be kell tartani! Még egy Bükkösi Rossznak is.
 
– Csak három nap! – biztatta magát, és kiment az utcára, hátha ott gyorsabban múlik az idő.
 
Néhány házzal arrébb, Vakondék udvarából hangos kiabálást hallott. Odavágtatott.
 
– Egy hét szobafogság, ha nem készíted el, és rossz jegyet kapsz Vaksi nénitől! És nincs játék Ürgével! – kiáltozott Vakondpapa az udvar közepén.
 
– De Papa! – húzta a száját Vakondkölyök egy földrakás mellett állva. – Ez csak szorgalmi feladat. Nem kapok semmit, ha nem csinálom meg.
 
– Nem érdekel! A feladat az feladat! És ha már elkezdted…
 
Vakondkölyök kelletlenül a rakás felé fordult, paskolgatott rajta néhányat, majd leült a tövébe.
 
– Nem megy! Fáradt vagyok, és kedvem sincs hozzá!
 
– A kedvenc vakondtúrás tortádat készítem el, ha befejezed – ígérte Vakondmama.
 
– Jaj, Mama! Mindig ezt mondod! – Vakondkölyök felkászálódott, ismét paskolgatott egyet-kettőt a buckán, majd lehuppant. – Nem kötelező.
 
Ekkor ért oda Bükkösi Rossz Manó.
 
 
 
(A folytatás a téli számban olvasható.)
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek