bla
 
Hol volt, hol nem volt, volt egy távoli birodalom, melyet úgy hívtak, a Fényes Külsőségek Országa. Ebben az országban a szép emberek mindig jobban boldogultak. A szép gyerekeket kényeztették az óvodában, a csúnyábbakat sarokba állították, hátha attól megszépülnek...
 
(Inczédy Tamás)
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
ARANYESŐ ÉS SZURKOS ÜST
Kovács Márton | Török Eszter

A varázsszivacs

Bumfordi manó egy zöldellő réten élt, gyönyörű palotában, amelyet az őseitől örökölt. Temérdek kincs vette körül, ám amilyen gazdag volt, olyan kapzsi és mogorva is. messzire elkerülték. Még a szomszéd hegyen élő sárkány felé is szívesebben sétáltak. A sárkány ugyanis vendégszerető és modorú volt, meghívta a lovagokat egy csésze teára, mielőtt küzdöttek. Nem is bántott senkit, aki nem a királylányok kiszabadításáért jött. A manó azonban mindenkibe belekötött.
 
Egy napon szárnyas paripák vontatta, hófehér hintó jelent meg az égen, és egyenesen Bumfordi otthona felé repült. A különös járműből Mirabella tündér szállt ki. Bumfordi mogorva képpel bámult a jövevényre.
 
– Senki sem hívott, mit keresel itt?
 
Mirabella nem jött zavarba.
 
– Ajándékot hoztam Bumfordi úrnak. De ha nem akarja átvenni, nem zavarom.
 
– Ajándékot? – nyúlt felé mohón a manó. – Add csak ide!
 
A tündér átnyújtotta a csomagot, majd hintójával együtt eltűnt a levegőben.
 
A manó becsapta az ajtót, és nyomban kibontotta a csomagot. Csillogó szivacs volt benne. Bumfordinak nem tetszett az ajándék. Rádobta egy rakás mosatlan csészére.
 
„Még hogy én szivaccsal tisztogassak! Azért tartok inast!” – gondolta.
 
 
 
 
(A folytatás a téli számban olvasható.)
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek