bla
Az ÉN születésnapi tortám rögtön KÖZÖS
lett a vendégekkel, amint meg akartam
enni az egészet, pedig olyanról sem hallottam
még, hogy valakiknek KÖZÖS születésnapja
lenne, az ilyesmi nagyon ritka, a születést
nem lehet úgy időzíteni, mint a filmekben
a bombát
(Lackfi János: Közügyek)
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép

Fecske Csaba | Macsinka Zsolt

Béka-mese

Kvartyogi, az öreg varangy és Brekkencs fia Brekkencs békakirályfi a holdsütötte, békanyálas partján beszélgetett. Néha bekaptak egy-egy szúnyogot, aztán jóízűen folytatták a beszélgetést.
Kvak,kvak, kmilyen kszép! – mondta nagyokat pislogva Kvartyogi. – Brekeke, és milyen finom, brekeke! – toldotta meg a kis Brekkencs. – Kvak, kvak, kmár kmicsoda kfinom? – kérdezte az öreg. – Brekeke, brekeke, szerinted mi olyan szép? – kérdezte Brekkencs fia Brekkencs. – Kvak, kvak, khát a któ, kvahogy a kbékanyál kbeteríti, khát knem kszép? – De bizony szép, brekeke, hogyne volna szép brekeke, de előbb én a szúnyogokra gondoltammondta Brekkencs fia Brekkencs királyfi, a legszebb, legügyesebb és legokosabb kis béka széles e környékén.
Kvak, kvak, knézd kcsak kmennyi kszép kbékalány kvan kvebben a któban, knem kvakarsz kmég kmegnősülni? – kérdezte az öreg Kvartyogi.
Brekeke, még nem jött el az ideje, brekeke. Nekem egyszer azt jósolták, hogy egy elátkozott békakirálylány lesz a feleségem. Brekeke, brekeke, világgá megyek, hogy megtaláljam a szép békakirálylányt, aki csak arra vár, hogy egyetlen csókkal megszabadítsam a gonosz varázslattól.
Kvak, kvak, kte ktudod. Kjárj kszerencsével! – mondta az öreg varangy.
 
 
(A folytatás a téli számban olvasható)
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek