bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG
Tóth Eszter
Napközis foglalkozás

 

Évfolyam: 4. osztály

Munkaforma: egyéni, pár és frontális osztály

Téma: Átváltozás

           Átváltozó hangok   

           Kapcsolódó cikk: Szitakötő 2013/1 tavasz 17. oldal

Eszközök: CD, CD lejátszó, poharak, hangszerek, rajzlap, színes ceruza

 

 

  1. Zenehallgatás: Vivaldi: Négy évszak c. műve alapján milyen érzések keletkeznek benned? Rajzold le őket!
  2. A képek, érzések megbeszélése
  3. Hangszerek megszólaltatása: Hogy változik a hang, ha egy húrt szólaltatok meg pl. a gitáron és hogy ha többet. Melyik hangszer milyen hangulatot idéz elő benned?
  4. Pohárzene: Poharakat megtöltünk különböző mértékben vízzel. Hogyan változik a hangja? Mi lehet az összefüggés? Ismert, egyszerű dallamok lejátszása a poharakon.
  5. I like to eat, eat, eat apples and bananas c. angol dal megtanulása. Minden versszakot úgy éneklünk, hogy a magánhangzókat megváltoztatjuk az apples és a bananas szavakban.pl. opplos ond bononos,üpplüs ünd bününüs stb.
  6. Hangjáték: Ki vagyok? A gyerekek körben állnak, egy tanuló középen bekötött szemmel. Elváltoztatott hangon be kell mutatkozni valakinek, a kör közepén állónak ki kell találnia, hogy ki volt az. Ha sikerül eltalálnia, akkor helyet cserélnek.

Mama-Baba játék. Párokban megegyeznek a tanulók, hogy ki lesz a mama és ki lesz a baba. A babáknak bekötjük a szemüket, egy csoportban középre beállnak. A „szülők” a legtávolabbi helyre mennek és onnan próbálják magukhoz terelni „kicsinyüket”, de csak a baba szót használhatják, a babák pedig csak a mama szót. Az a pár győz, aki a leghamarabb megtalálja egymást.

 

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek