bla

Szünetekben jártam az iskola folyosóit, elszántan kutatva a legrosszabb gyerek után. A felsősök között volt pár ígéretes példány, akik lökdösődtek és csúnyán beszéltek, némelyikük cigarettázott is. De egyik sem volt igazán rossz, mert nem láttam sötétséget a tekintetükben. 

 

(Kapitány Máté: Rosszkereső)

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
ROSSZ GYEREK
Weyer Szilvia | Benedek Virág

Négyszín világ

Szeretek cetlizni. Mindig is szerettem. Egy ideje négy cetlim van: zöld, piros, citrom, narancs
 
Minden, ami ; minden, ami rossz; minden, ami elromolhat; minden, ami megjavulhat. A zöldön gyűjtöm a dolgokat; a piroson a rosszakat
 
A citromsárgára írom, ami elromolhat; a narancs-színűre, ami megjavulhat. Ez a térképem. A saját világom atlasza, négy földrésszel. Két nagy sárga kontinens piros és zöld szigetekkel. 
 
A tizedik születésnapomon kezdtem cetlizni. Én, a rossz gyerek. A jó gyerek testvére. Én, az anyaszomorító. A lógós. Röfi kutya leghűségesebb embere. Én, a hűbelebalázs. A legjobb fejszámoló az osztályban. Én, a verekedős. A kerti sünik megmentője. A parkettába legtöbb karcot karcoló. A lufit kipukkasztó. A leghangosabban kiabáló. A más levelét elolvasó. A húrt túlfeszítő. Szóval én, az égetnivalóan rossz gyerek. 
 
Tavalyelőtt volt az első kerek szülinapom. Már a reggel bajjal kezdődött. Nem is tudom, hogyan volt. Talán csipás szemmel levertem valami törékenyt, megettem valami mérgezőt vagy felébresztettem a nagyon álmosakat. A szüleimet meg a testvéremet. Röfi akkor még nem volt meg, de az ő álmát úgyse félti senki. Az én álmomat is csak én őrzöm.
 
Röfi volt az első zöldcetlis élőlény. Azóta rákerült F. is. F. a szerelmem. Hatodikos és rossz tanuló. 
 
 
 
(A folytatás az őszi számban olvasható)
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek