bla
Fülnyitogató a Palackba zárt üzenet: Akcióhős kerestetik Zsivajfalván. Találósok és Nyílt titkok a Szavakkal festett színházba hívnak: Nézzük együtt Klie Zoltán képeit! Álombetyár, Van véleményem. Van véleményed? Mit rejt a te éléskamrád? Ehető növényeket vagy A csodapipát? Majd magamtól kitalálom: Tündér vagy boszorkány a Bicegő bíbic, és mi a Szellemvasút.. avagy lehet-e szelíden harcolni? Segítenek ebben is Az égbolttisztítók, A szórakozott nyúl és A kapucnis béka, de Az okostelefon, a koltán és a gorilla is, meg Spartacus és A bárd. Könnyű lesz így a Szemétszedés Dezsővel. Jöhetnek Aztán végül aztán Az önkéntes tűzoltók, hiszen Este van, Indián nyár. Gyere kalákába, hej… A legjobb hely nem Robotvilág
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
Magamtól, magadtól önként, énként
Körösényi Dániel | Papp Anikó Míra

A bárd

Ismertem egy dalnokot, afféle bárdot. Fölöttébb bárdolatlan volt. A lantjával járt, és úgy hívták... Na, várjunk csak, hogy is hívták? Sebestyénnek! Sokat csúfolták, mert rosszul játszott hangszerén és hamisan énekelt, őt azonban ez nem zavarta, állt az utcán és zengedezett. Persze, maga írta a dalai szövegét és zenéjét, s ezekben szép történeteket mesélt a szerelemről, de amikor szóltak hozzá, gorombán mordult. Nevetni csak más kárán tudott.  
 
Egyszer aztán, ahogy goromba férfiakkal ez gyakran megesik, találkozott egy mosolygós és kedves lánnyal. A vásártéren, ahol a legtöbb ember megfordult. Mikor a lány meghallotta a fiú gyötrelmes énekét, megállt, nézte a bárdot, s aztán fülig kedvesen kérdezte:
 
– Hogy hívnak, te fiú?
– Sebestyén a nevem, de mi közöd hozzá!? 
– Csak kedvességből kérdeztem – válaszolta a lány, azzal jókedvűen haladt tovább.
 
 
(A folytatás az őszi számban olvasható)
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek