bla

Szarvasok képében, Átváltozó hangok kíséretében, Változó szerepekben megtörténtek az Átváltozások. Micsoda madár lett, de nem ám A megbabonázott Zubolyból a Vérfarkasok, vámpírok és álvámpírok között! Ha eljön a tavasz és Nézzük együtt Berény Róbert képeit, akkor Az ősemlőstől az űrtüdőig Mindennapi átváltozásokat látunk. Aztán megyünk tovább, Polgártársak és polgártársnők a Színjátékok szekerén. A szavak dalolnak, ez a Szellemvasút… avagy gyógyíthat-e az író? Téged mi érdekel? A Csillámcsoda vagy Kristályország virágai? Vagy a Mesevadászathősök, segítők és bűbájkeverők, s persze Madarak közreműködésével? Vagy a Betyárélet, Alakváltásokkal? És Elmeséled, hogy mit rajzoltam?

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
ÁTVÁLTOZÁS
Jólesz György | Maros Krisztina

Pataki Zsuzsa balladája

Újratervezésszólt a GPS szemrehányó hangon, mert Tódor nem követte a legutolsó utasítást.

 
Könnyű nekedsóhajtott amaz –, te tudod fejből az utat.
 
Persze, ez csak amolyan elterelő sóhaj volt, hiszen Tódor jól ismerte Pataki Zsuzsa szomorú történetét.
 
Szerelmesek voltak egymásba. Tódor, a varázsló és Pataki Zsuzsa, a tündér. Szerelmesek és boldogok. Csakhogy Zsuzsa másnak is megtetszett, egy Húross nevű idősebb varázslónak. Kitartóan udvarolt, hízelgett a tündérnek, de az kerek perec megmondta, hogy Tódort szereti. Húrosst erre elöntötte az irigység és a féltékenység
 
Jól van, Pataki Zsuzsagondolta. – Ha nem lehetsz az enyém, nem leszel majd másé sem.
Azzal nekikészült a mágiának. Volt egy nyomogatós játéka, amelyen a Mikulást kellett szánon üldözni (minden lelőtt jávorszarvas egy pontot ért), ebbe varázsolta bele szegény Zsuzsit.
 
Képzelhetjük Tódor kétségbeesését, amikor hiába kereste a tündért. Már minden rosszra gondolt (például, hogy Zsuzsi nem szereti). Végül Húross árulta el magát, mert úgy gondolta, akkor teljes a diadala, ha Tódort is szembesíti a történtekkel.
 
Nesze, játssz vele! – rikkantotta, azzal odadobta Tódornak a nyomogatós játékot, benne a tündérrel.
 
Tódor nem értette, mit kezdhetne a játékkal, de nem dobta ki, betette az autójába. Igencsak meglepődött, amikor a készülék jávorszarvas-lődözés helyett megszólalt, hogy hány méter múlva merre forduljon. De még annál is jobban megdöbbent, amikor fölismerte Pataki Zsuzsi hangját.
 
Rögtön elvitte a szerkentyűt a Bölcs Manóhoz, mondaná már el, mi történt.
 
 
(A folytatás a tavaszi számban olvasható)
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek