bla

Tudjuk: Egyik kutya, másik eb, de ha Kutya meleg van, akkor sincs két egyforma, el ne hidd – te csak Motoszkálj!, mint Indiánok az őserdőben, és Ismerd meg magad! aztán Nézzük együtt Márffy Ödön képeit! meg a Tájműveket. Veréböreg, a vándor szerint ehhez kell Egy palack levegő, mert nem vagyunk az Aranykorban, csak A fény és eső havában, s kinyílt A lótusz virága. És még? Három bumfordi sétál a Festéktörténelem lapjain, és Drakula azt mondja: Sakk! – majd így folytatja: Tükröm, tükröm, mondd meg nékemMi az a Meseutca?, avagy a barokk erkély lázadóit kérdezzem? A konyha tündére válaszul a Szitakötő szótárra mutat, oda fordulj, én az Erdőben jártam. Vagy a Délibáb galaxisokon? Ki tudja…

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
Kép

Fecske Csaba

Három bumfordi

Szénán innen, szalmán túl, élt egyszer egy öregember, úgy hívták Senki. Olyan öreg volt már, mint az országút, szeme több volt, mint foga. Volt ennek az öregnek három szép szál fia: Keresztbe, Hosszába és Szanaszét. Keresztbe fűszálegyengető volt, Hosszába zabhegyező, Szanaszét pedig léggömbhámozó.

 

Az apjuk egyszer így szólt hozzájuk: - ideje már, hogy világgá menjetek szerencsét próbálni!

 

A legényeknek nem kellett kétszer mondani, nyakukba szedték a lábukat. Keresztbe ment hosszába, Szanaszét keresztbe, Hosszába meg ment az orra után, vagyis keresztbe, mert egy verekedésben kissé elferdítették az orrát. Mikor nagyon elfáradtak, cseréltek: Keresztbe ment szanaszét, Hosszába ment keresztbe, Szanaszét pedig hosszába.

 

(A folytatás a nyári számban olvasható.)

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek