bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG

Három bumfordi - humán jegyzet

 

- Fűszálegyengető, zabhegyező, léggömbhámozó – folyamatos melléknévi igenevek. Képezzünk ezekből befejezett és beálló melléknévi igeneveket! Formáljuk át úgy a mesét, hogy minél több befejezett és beálló melléknévi igenév legyen benne! Fordítsuk le a kifejezéseket a tanult idegen nyelvre!

 

- Készítsünk a három bumfordiról külön-külön portrét! Mutassuk meg az osztálynak – vajon ki tudják találni, melyik kép kit ábrázol?

 

- Idegen nyelvi játék: Készítsünk kártyákat, amelyen a tanult idegen nyelven irányok állnak (jobb, bal, le, föl, keresztbe, egyenesen). Mindenki kap egyet. Az iskolaudvarra vagy más betonfelületre rajzoljunk nagy négyzethálót. A gyerekeknek el kell jutniuk a négyzet egyik sarkából a másikba, de mindig csak egy négyzetnyit léphetnek. Idegen nyelven kell megtudni, kinél van megfelelő irányt mutató kártya (pl. jobb). Ha megvan, az egész csapat léphet egyet jobbra. Minden kártyát csak egyszer lehet használni! Ha sok gyerekből áll a csoport, három-négy fős csapatokat indítsunk.

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek