bla

Tudjuk: Egyik kutya, másik eb, de ha Kutya meleg van, akkor sincs két egyforma, el ne hidd – te csak Motoszkálj!, mint Indiánok az őserdőben, és Ismerd meg magad! aztán Nézzük együtt Márffy Ödön képeit! meg a Tájműveket. Veréböreg, a vándor szerint ehhez kell Egy palack levegő, mert nem vagyunk az Aranykorban, csak A fény és eső havában, s kinyílt A lótusz virága. És még? Három bumfordi sétál a Festéktörténelem lapjain, és Drakula azt mondja: Sakk! – majd így folytatja: Tükröm, tükröm, mondd meg nékemMi az a Meseutca?, avagy a barokk erkély lázadóit kérdezzem? A konyha tündére válaszul a Szitakötő szótárra mutat, oda fordulj, én az Erdőben jártam. Vagy a Délibáb galaxisokon? Ki tudja…

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
Kép
Kép

Halász Károly

Egy palack levegő

Ha Budapesten, a Frankel Leó utcában búvárruhás embereket látsz, ne döbbenj meg. Nem a Dunában akarnak megmártózni, és jelmezbálba se készülnekcsak éppen a Molnár János-barlangba, Magyarország legnagyobb víz alatti üregrendszerébe tartanak, amelynek a bejárata ott található. Akár negyven méter mélységbe is le lehet merülni, gyönyörű, tiszta a vize, és olyan hatalmas, hogy még mindig van felfedezetlen része.


Hazánkban számos termálvizes barlangban lehet búvárkodni, és sok is alkalmas a gyakorlásra. A hiedelmekkel ellentétben a búvárkodás könnyű sportág, és nagyon biztonságos, mert az egész világra kiterjedő szabályozás miatt csak az merülhet le, aki elvégezte a megfelelő tanfolyamot. Ez persze nem vonatkozik az egyszerű lubickolásra, csak az igazi búvárkodásra, ami legalább öt méter mélyen, meghatározott mennyiségű levegő felhasználásával zajlik. A mozgásukban akadályozottak, vakok és gyengén látók is kipróbálhatják, mert új, csodálatos élményt jelent, hogy függőlegesen is mozoghatunk.

 

(A folytatás a nyári számban olvasható.)

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek