bla

Érted a csíziót? Nyiss éttermet! Fagyhozó és Dérhagyótársaságában a Mikulás földjén, ahol kapható lesz Az istenek eledele, és látható A torinói lepel. Úton Brémába ide tér be Marci és a titokzatos lovag meg A sárkánygyík és a lovag. A Tér(kör)kép és a Szitakötő szótár, no meg a Napkeleti bölcsek, valamint a Kiskirályok szerintitt található a Bábok világa, s abelépőknek csak A bűvös mondatot kell kimondani: Hubble, bubble, pukk! Akkor aztán nézhetik Kádár Béla képeit, hallhatják a mesét, hogy Volt egyszer egy rák. Nem kell kérdezni, mindezt Honnan tudják?, és igaz-e, hogy …a halott kalóz énekelt, mert Hétpecsétes titok, és az a fontos, hogy járjon a Szellemvasút …avagy nevessük, ami bangó.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
KULTURÁLIS AJÁNLÓ


Különös lények

Vajon miért mesélnek az emberek sárkányokról, angyalokról, griffekről? Miért festik meg őket, miért rajonganak értük vagy félnek tőlük?? Miért nem elég nekik mindaz a csoda és szörnyűség, ami valóban létezik a világban? A bölcs Múzeumi Egér és kíváncsi unokatestvére éjszakai sétájukon ezúttal különös lényeket keresnek a múzeumban.

 

Találnak jóságos, bölcs sárkányt, de gonoszat is. Kiderül, mit keres a sárkány a templomban. Megismerkednek az angyalok fajtáival. Megtudják, mi a különbség a szirén és a sellő közt, mi volt a thébai szfinx rejtvénye, honnan kapta nevét a pánsíp; sőt, azt is, hogyan lehet elkapni a gyönyörű egyszarvút.


Ha kedvetek van, ti is megnézhetitek a bemutatott műalkotásokat, hiszen nagy részük állandó kiállításokon látható a magyarországi múzeumokban.

 

Mit gondolsz? Írd meg e-mailben 2011. február 18-ig!

 

Melyik állat agyarát árulták a középkorban az egyszarvú szarvaként?
a) elefánt
b) narvál
c) rozmár

 

A helyes választ beküldők között három könyvet sorsolunk ki!

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek