bla

Érted a csíziót? Nyiss éttermet! Fagyhozó és Dérhagyótársaságában a Mikulás földjén, ahol kapható lesz Az istenek eledele, és látható A torinói lepel. Úton Brémába ide tér be Marci és a titokzatos lovag meg A sárkánygyík és a lovag. A Tér(kör)kép és a Szitakötő szótár, no meg a Napkeleti bölcsek, valamint a Kiskirályok szerintitt található a Bábok világa, s abelépőknek csak A bűvös mondatot kell kimondani: Hubble, bubble, pukk! Akkor aztán nézhetik Kádár Béla képeit, hallhatják a mesét, hogy Volt egyszer egy rák. Nem kell kérdezni, mindezt Honnan tudják?, és igaz-e, hogy …a halott kalóz énekelt, mert Hétpecsétes titok, és az a fontos, hogy járjon a Szellemvasút …avagy nevessük, ami bangó.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
KépA jégfarkas

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer a Déli-sarkon túl, az Északi-sarkon innen egy jégfarkas. Kérdezhetnétek, hogy ugyan, miféle szerzet a jégfarkas, talán olyasmi, mint a jegesmedve vagy a hópárduc?, de ha elárulom, hogy ez a jégfarkas a gonosz Hóboszorkány testőre, már sejtitek, hogy különleges, sőt, mesebeli lény. Bár a csúf banyát szolgálja, cseppet sem kegyetlen, csak nagyon szomorú és magányos. Szívesen elszökne a gazdájától, ám ha nekivág a végtelen fehér hómezőknek, a boszorkány akár ezer kilométerre is meglátja, és a legmélyebb jégverembe veti. Csak akkor szabadulhat, ha színek mögé rejtőzik, mert a banyát elvakítja minden, ami nem fehér vagy fekete. De hol találhatna színes rejtekhelyet mikor minden csupa fehérség?

 

Segítsetek a jégfarkasnak és építsetek színes jégkunyhókat! Vízfestéket vagy ételszínezéket keverjetek el vízzel, és különféle formákban, például kis vödrökben vagy műanyagedényekben fagyasszátok le! Minél többféle színt használtok, annál szebb lesz a jégfarkas búvóhelye. Homokozóformákban díszeket is készíthettek. Amikor jó keményre fagyott a víz, tegyétek az edényeket egy pillanatra meleg vízbe, így könnyebben kiemelhető a jég. Egymáshoz is ragaszthatjátok a formákat: szórjatok egy kis sót az illesztés helyére, hogy a jég felülete megolvadjon. Ha pár pillanatig egymáshoz szorítjátok a darabokat, összefagynak, és akár egész jégkastélyt is építhettek!

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek