bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG
Érsekné Papp Dóra
Játék

 

Advent idején  hangulati előkészítő játék. Kis papírokon (helyes válaszok jutalmaként) a gyermekek húzhattak egy elő-, vagy utótagot. A körkérdés végén mindenki elindult a párját megkeresni:

 

jég-páncél, jég-csap, állat-bőr, kis-karácsony, Nagy-karácsony, papír-süveg, láb-nyom, pásztor-kalap, köcsög-duda, nap-forduló, mise- gyertya, hit-világ, állat-alakoskodás, jó-kívánság, apró-pénz, nép-szokás

 

Akik megtalálták a jó megoldást és a párjukat, azok kitűzték a tablóra és kaptak egy, a karácsonyi időszak szokásairól szóló általános műveltségi párosító feladatsort. Az összetett szavak (nyelvtan) magyarázata, mondatba foglalása, valamint a páros munka javítása együtt adták meg a témát, azaz a „Porka havak” c. írás felvezetését.

 

Olvasás után összehasonlítottuk osztályunk ünnepi műsorának 4 részét (havazás, népi hagyományok a családban, pásztorjáték, angyalok megjelenése) a Szitakötő írásával.

 

A hasonlóság megerősítette, a különbség kiegészítette eddigi ismereteiket.

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek