bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG
Megyeri Mónika
Játék a hangokkal

1.     Fül-barkochba:

 A paraván mögé kis hangszereket és egyéb hangot adó tárgyakat kell elhelyezni.

A gyerekek becsukják a szemüket, a vezető tanár pedig hangokat mutat a paraván                           mögül. (papír, zacskó zörgése, kulcs csörgése, toll kattogása, ceruza kopogása, olló csattogtatása stb.)

Ki kell találniuk, hogy minek a hangját hallották.

2.     A nem hallható hangok:

Behunyják a szemüket és a környezetükben az adott pillanatban hallható hangokra figyelnek ( szél,madarak,esőcseppek,gyomorkorgás,székreccsenés,lélegzés stb) és megnevezik azt.

 

3.     Fülelj!

Bekötjük néhány tanuló szemét. A vezető tanár „megszólaltat”valamilyen tárgyat pl.összegyűri a papírt, kopog, összekoccant üvegpoharat stb. A tanulóknak azonnal a hang irányába kell mutatniuk.

 

4.     Hallak-eltakarlak!

A tanulók háttal ülnek a vezető tanárnak. Mindegyikük előtt egy hangot adó tárgyakat ábrázoló papír van. Több tárgy szerepel rajta, mint ahányat a tanár a háttérben megszólaltat ( dob, triangulum,furulya,síp,hegedű,óra stb). A tanulónak arra a tárgy képére kell helyeznie a korongot, amelyiknek a hangját hallja.

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek