bla

Szünetekben jártam az iskola folyosóit, elszántan kutatva a legrosszabb gyerek után. A felsősök között volt pár ígéretes példány, akik lökdösődtek és csúnyán beszéltek, némelyikük cigarettázott is. De egyik sem volt igazán rossz, mert nem láttam sötétséget a tekintetükben. 

 

(Kapitány Máté: Rosszkereső)

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
ROSSZ GYEREK
Inczédy Tamás | Maros Krisztina

Őszi levelek

Kedves Mikulás!
 
Már most, szeptemberben írok Neked, hogy később ne legyen félreértés. Nem azért buktam meg a pótvizsgán három tantárgyból, mert rossz vagyok. Egyébként nincs is rossz gyerek! Legfeljebb rossz tanár! Meg rossz szülő! Szóval igazságtalan volna ajándékozáskor engem büntetni!
 
Bizonyára nem sok levelet kapsz az őszi hónapok-ban, így postafordultával válaszolhatnál nekem. 
 
Üdvözöl: Pisti
 
 
 
Kedves Pisti!
 
Meghökkentett leveled – valóban, a gyerekek nem szoktak ősszel megkeresni. Bevallom, jólesett, hogy gondoltál rám. Nyomban el is határoztam, bárki is legyen a levélíró, extra ajándékkal jutalmazom. Aztán kissé csalódtam. 
 
Először is, én senkit sem büntetek, még a rossz-csont gyerekeket sem. A jutalmazás elmaradása nem büntetés. 
 
Leveledben dühösen azt írod, egyáltalán nem tehetsz a bukásokról, csak a tanáraid. Lehet, hogy igazad van, de azért az elgondolkodtató, hogy az osztályodból egyes-egyedül te buktál meg. 
Azt is írod, nincs rossz gyerek. De akkor jó gyerek sincsen? Az volna talán a legigazságosabb, ha senki semmit nem kapna a Mikulástól? 
 
Neked minderről mi a véleményed? Ha van kedved, írd meg nekem! 
 
Decemberig van még idő, megpróbálhatnál addig jó dolgokat tenni. Ez rajtad áll. 
 
Üdvözöl: Mikulás
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek