bla

 

A sötétség világában Éjszakai bútorszörnyek között is eljön Az álmok királynője, az Álomhozó, s máris A drámák bölcsőjénél vagyunk. Horgonyt le! Nézzük együtt Gadányi Jenő képeit! A polisz polgára, Az igazságot tévő Rózsasándor társaságában. Aztán a Szellemvasút… avagy a nőnevelés szabadcsapata elröpít egy Boszorkánykonyhába, ahol a Tintahal rokona Egérszámtant és Az ékesszólás tudományát oktatja Madár Úrnak. De kürtöl a posta. Viszont Nem jön senki. Az Időjáték…szerint Rákóczi kémek és kalózok közt 1712-ben fölfedi A ház titkait.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
KULTURÁLIS AJÁNLÓ


Pocakmese

Az ember sok mindent elfelejt, mire megszületik. Elfelejti, hogy odabent az anyapocakban, valahol az Óperenciás magzatóceán közepén, nem is voltunk annyira egyedül. Volt ott barátság, csalódás, és rengeteg felfedezésre váró titok

 
Jól el lehet képzelni, hogy mikor orrunkat a pocakfalhoz szorítottuk, a kinti világ odapacsmagolt foltjai miként biztattak a megszületésre. Életre szólítottak, felpakoltak emlékekkel, akár egy gyerekkori nyári délután a gyümölcsöskertben. Mert mindent azért nem felejtünk el, miután megszülettünk! Mint ahogy könyvünk hőse sem felejtett el mindent, hiszen pocaklakásából magával vitt valakit, akivel esténként megbeszélheti legszentebb titkait, aki szörnyű kételyeire cinkos mosollyal csupán ennyit válaszol: Képzeld el! 
 
Ő pedig mit is tehetne mást: elképzeli. És elhatározza, hogy legalább ezt, amit elképzelt, nem felejti el soha. Képzelheted.
 
Te milyennek képzeled a pocaklakást? Rajzold és írd le! Munkádat küldd el a szerkesztőség címére elektronikus vagy postai úton 2012. november 2-ig! 
 
A legszebb művek beküldőit megajándékozzuk a Pocakmese című könyvvel!
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek