bla

 

A sötétség világában Éjszakai bútorszörnyek között is eljön Az álmok királynője, az Álomhozó, s máris A drámák bölcsőjénél vagyunk. Horgonyt le! Nézzük együtt Gadányi Jenő képeit! A polisz polgára, Az igazságot tévő Rózsasándor társaságában. Aztán a Szellemvasút… avagy a nőnevelés szabadcsapata elröpít egy Boszorkánykonyhába, ahol a Tintahal rokona Egérszámtant és Az ékesszólás tudományát oktatja Madár Úrnak. De kürtöl a posta. Viszont Nem jön senki. Az Időjáték…szerint Rákóczi kémek és kalózok közt 1712-ben fölfedi A ház titkait.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
ÁLOMHOZÓ
Vörös István | Maros Krisztina

Evéke alszik

Az ördög nem alszik. De vajon alszik-e egy kísértet? Nem hiszem. Igaz, nem is éber: a házak, kastélyok falában, a nappal sem múló árnyékban, a gondolataink sötét zugaiban, mindig ott bent van. Azzal vádoljuk a kísérteteket, hogy rosszak? Evéke, a barátságos kísértetlány biztosan nem. Ő vette magának a bátorságot, és barátságot kötött egy emberlánnyal, Lonival. Tőle olyasmit tanult, amit korábban nem ismert, nem értett vagy nem akart érteni.

 
Egyik nap Loni azt mondta neki: a hét végén ne keress, kimegyünk Nagymarosra.
 
Minek? Mit csináltok ott?
 
Hát füvet nyírunk, szalonnát sütünk.
 
És a szabadban alusztok?
 
Dehogy! Van ott egy kis házunk. Nem tudtad?
 
Ha van házatok, akkor annak fala is van. Nem vinnél magaddal?
 
Hogyan lehet egy autóba kísértetet csempészni? A kísértetek nappal árnyéknak tűnnek, éjszaka viszont kicsit világítanak. Fényből és árnyékból kevertek – mint tengerben a medúzák.
 
 
 
(A folytatás az őszi számban olvasható)
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek