bla

Beszélgessünk a beszédről! – mondja Éles Kés és Tompa Kés a lakodalomban, míg Szent Mihály útján és a Hagyásfa árnyékában Ősz húrja zsong, Az ősz színei és a Szóló szőlő egy Késő nyári emlékkel együtt élnek Bodocs meséiben. Közben a Komposztoszt és szoroz!, hogy lássuk Fától az erdőt, ha eljön Suli hava, és Nézzük együtt Perlrott Csaba Vilmos képeit! meg a Kondenzcsíkot is. Kérdés, vannak-e Ismeretlen szigetek?, és Időkapuk a város szélén, és Mit eszik a zombiféreg? Ismerd meg magad! Pegazus hátán, Szellemvasúton, Időjátékban a Szitakötő szótár és a Nagyon zöld könyv segítségével, mert Egy hét múlva két hete, hogy ez mind: Enyém, tiéd, miénk.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
KULTURÁLIS AJÁNLÓ


Nagyon Zöld Könyv

Ha azt hiszed, zöld oldalakon zöld betűk és zöld képek várnak rád ebben a könyvben, alaposan melléfogtál!


A „zöld” szó itt azt jelenti, hogy a természeti értékekre figyelő, a környezetvédelem legfontosabb kérdéseit bemutató műre bukkantál, amit a szerző, Gévai Csilla személyesen neked írt és rajzoltarról, hogy mit tudhatsz a világról, és mi mindent tehetsz, hogy a közvetlen környezeted és az egész bolygó „nagyon zöld” legyen.


Szerinted miért éppen a zöld jelképezi a környezetvédelmet? Számodra mit fejez ki ez a szín? Milyen árnyalatairól hallottál? Milyen szóösszetételben jelent rosszat (például méregzöld, zöldfülű) és mikor jót?


Írj és rajzolj a zöld színről, és küldd el nekünk a szerkesztőségbe postai vagy elektronikus úton 2011. november 7-ig! A legszebb, legeredetibb művek beküldőit a Nagyon Zöld Könyv egy példányával jutalmazzuk meg.
 

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek