bla

A Virágénekek Virágvasárnap Hangvirágok, és így köszöntik A megszabadulás ünnepét: Hej, tulipán, tulipán, nem kell Tulipánháború. Faust meg A lebegtető készülékkel, ami A japán császár ajándéka és A rókadémonokat is megmutatja, Az Állatöv titkait kutatja, és azt ajánlja: Ismerd meg magad! A Kaland bölcsőtől bölcsőig tart …avagy mámorító a közjóért tenni, s ha a Szójátszótéren kizöldül a Szó-fa és megpendül a Léghárfa, eljő A bolondok hava is. Akkor aztán (Só ami só) felüthetjük a Szitakötőszótárat, hogy folytassuk a Csigamesét meg a Volt egyszer egy szitakötő történetét, és együtt nézzük Ziffer Sándor képeit!

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
KépCsigamese

Szerintem ez a rajz beszédes, elég fület kerekíteni a meséhez!
Öreg csiga mondja: Festett pofám ragyog, s ha nálad jó vagyok, egész belsőm derül. Házam kívül-belül csíkos, pöttyös, kockás. Csak semmi tolongás! Tempóm megfontoltan magamhoz hangoltam, kívánságom ennyi: ámulva caplatni!
Ha ő így, te hogy? Te nem tudsz így? Miért, ez hogyan van? Versben? Inkább csak ritmikusan szól, és talán egy vers kezdete is lehetne… Próbáld folytatni… Próbálj egy másikat kezdeni… Mondjuk így:
Ez a csiga mesecsiga, csupa tarka mi micsoda, kék-zöld hajlat, lila kanyar!
Gyerünk Csupi, érd el hamar!

Ki az a Csupi? Nem nekem kell tudni. Neked sem? Dehogynem! Te rajzoltad a színpompás csigát, és Csupi a barátja, bizonyára… Azám, hogy is hívják a csigádat? Mindenképpen adj neki nevet, akár verses, akár prózás mesét kerekítesz róla.
Legyen a neve: Spila? Spila, a vágtató csiga… Vagy legyen a neve valami egészen más: rajtad áll!
Halljuk, hogyan szól a nóta, versben vagy prózában? És mi történik?
Mesélj!    Mesédet küldd el a szerkesztőség címére postán vagy elektronikusan 2011. április 22-ig!
A legszebb művek alkotóit megjutalmazzuk!

 

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek