bla
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
Kép
Kép
KULTURÁLIS AJÁNLÓ


Makaróni karmester kalandjai

 

Makaróni karmester nagy bajban van. Az Operaházban este neki kellene vezényelnie az elôadást, de sehol sem találja a karmesteri pálcáját. Talán megtenné egy szál makaróni tészta is, de sajnos az minduntalan eltörik, ha az ember hadonászni kezd vele. Ráadásul a karmesterek, fôleg az olasz karmesterek, nagyon szeretik a tésztát, a spagettit, a makarónit, de még a csiga tésztát is, így nem herdálnák el csak úgy a vacsorát! Mégiscsak jobb volna megtalálni azt a dirigens pálcát! De vajon hol lehet?

 

Makaróni karmester a gyerekek segítségével elindul az Operaház zegzugos termein, lépcsôházain át, hogy megkeresse. Bekukkantanak a királyi páholyba, megnézik az ülések alatt, a hatalmas márványlépcsôház oszlopai között, de még a súgólyukat sem felejtik el átvizsgálni. Az operaházi kalandozás közben eljutnak a díszletfestô terembe, a tükörfalú balett-terembe, megnézik, hol öltöznek az énekesek, és eljutnak a színpad alá, ahonnan végül a zenekari árokban találják magukat.

 

8-12 éves gyerekeknek ajánlott kalandozásunk alatt az Operaház titkai, a színfalak mögötti világ tárul fel azok számára, akik elkísérik Makaróni karnagy urat. Ô pedig csak mesél, mesél, mesél, az operákról, az épületrôl, az énekesekrôl, táncosokról és zenészekrôl.

 

 

A program minden alkalommal 15 órakor kezdôdik:

2010. szeptember 26., október 31., november 20., december 4.

2011. január 8., február 19., március 12., április 17., május 14., június 4.

 

 

További információ: Konrád Mónika – oktatási programfelelôs

Tel: (+36 1) 814-7340  |  E-mail: [email protected]  |  www.opera.hu/berlet

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek