bla

Jó szomszédságban Jó… beszélgetni, megkérdezni: Hogyan lett a fényből kép? és mi A bodzapalota titka? Megmondja a Rozsdatorkú pityer. ÉsMi lenne, ha… a Mesés átváltozásokra gondolva azt mondanánk: Nézzük együtt… Tihanyi Lajos képeit! meg A baziliszkuszt.Vagy Debrecenbe kéne menni, Egy tányér napraforgót nézni: Mennyi sárga!, mondogatni: Én elmentem a vásárba? A kásától a kenyérig haladni, Mózest meghallgatni, tudni, hogy Chip-chip: számítógépek mindenütt vannak, de A tölgy, a füzike és az ember között eligazodni a Szitakötő szótár is segít, és a Volt egyszer egy pocsolya, a Heten a halott ládáján – meg ha azt olvassuk:És akkor… az apáca válaszolt. Akkor Egy null a javunkra.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
KULTURÁLIS AJÁNLÓ


Varázsfuvola - cd

A Szitakötô tavaly ôszi számában olvashattál már az operákról, és megismerkedhettél egy gyerekek számára írt mûvel, a Pomádé királlyal.

A felnôtteknek szóló operáktól sem kell félned, hiszen ha nem is érted pontosan a szöveget, a zene mindent elárul, különösen, ha W. A. Mozart (ejtsd: mócárt) a szerzôje. A varázsfuvola az egyik legismertebb mûve, és Halász Judit tolmácsolásában a bonyolult történet is érthetôvé válik: mintha csak mesét hallgatnál, amelyben gonoszok szövetkeznek a szerelmesek ellen, de végül sikerül legyôzni minden ármányt, és a fuvola varázslatos hangja még a vadállatokat is megszelídíti.
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek