bla

Jó szomszédságban Jó… beszélgetni, megkérdezni: Hogyan lett a fényből kép? és mi A bodzapalota titka? Megmondja a Rozsdatorkú pityer. ÉsMi lenne, ha… a Mesés átváltozásokra gondolva azt mondanánk: Nézzük együtt… Tihanyi Lajos képeit! meg A baziliszkuszt.Vagy Debrecenbe kéne menni, Egy tányér napraforgót nézni: Mennyi sárga!, mondogatni: Én elmentem a vásárba? A kásától a kenyérig haladni, Mózest meghallgatni, tudni, hogy Chip-chip: számítógépek mindenütt vannak, de A tölgy, a füzike és az ember között eligazodni a Szitakötő szótár is segít, és a Volt egyszer egy pocsolya, a Heten a halott ládáján – meg ha azt olvassuk:És akkor… az apáca válaszolt. Akkor Egy null a javunkra.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
KépMennyi sárga!

A napraforgó sárgája mellett ott az aranysárga meg a citromsárga és a narancssárga –  van sárga rózsa, sárgadinnye és sárgát virágzik a repce, sárga a kankalin, egyeseket sárga irigység gyötör, a sárgaság pedig betegség. A sárga és a kék festéket összekeverve zöld színt kapunk. A nagy holland festőművész, Vincent Van Gogh (ejtsd: vinszent fan hoh) jellemző színe – itt látható, világszerte ismert és csodált, 1888-ban készült képén is uralkodik. A csendélet évszázados hagyományától, a virágok, gyümölcsök, tárgyak szokásos csoportosításától eltérve a melegség és világosság, a fény felé törő vágyakozás, az élő sárga képe.        

 

Nézd meg alaposan a képet, és számold meg, hány szál virágot látsz! Becsüld meg, mekkora váza kell ahhoz, hogy ennyi napraforgó beleférjen, és egy csomagolópapírra készíts másolatot élethű méretben!

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek