bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG
Beck Izabella
Kérdéssor

1. Mit tudsz a bőrünkről?

2. Milyen szerepe van a bőrünknek?

 (Bőrünk védelmez a külvilág behatásaitól: az időjárás viszontagságai ellen, hidegben bundaként melegít, hőségben hűt, hőszabályozó szerepe van. Véd a sérülésektől, és a kiszáradástól, a fertőzésektől és a mérgező anyagoktól. Mindemellett össze is köt a környezettel, legkorábbi, legfontosabb érzékszervünk a világ megismerésében a tapintás. Kiválasztó szervként is működik, bizonyos anyagok a bőrön keresztül ürülnek testünkből.)

        3. Milyen lehet a bőr színe? Te milyen bőrűnek látod magad?

      (A bőrünk sokféle színű lehet.Leginkább attól függ,hogy világunk mely részén élünk. Lehet    rózsasínes,sárgásnak ható,barnás,kreol,sötét barna ,fehéres vagy akár egészen sötétes barnás.Ott ahol több a nap az emberek sötétebb bőrűek.Ahol viszont keveset süt a inkább a világosabb bőr jellemző.)

      

      4. A bőrnek hány rétege van?

(A bőr szerkezetileg és működésileg három jól elkülöníthető rétegből áll: ezek a felhám, az irha és a bőralja vagy bőralatti kötőszövet.

5. Vajon a bőrünk beszívja a krémeket?

   (Igen. A legtöbb kozmetikai cég próbál egyre minőségesebb krémeket ,tisztálkodási és szépségipari cikkeket gyártani bőrül ápolása,higiéniája és szépítése céljából.)

6.Mikor rugalmasabb a bőr? Fiatal korban vagy idős korban?

  (Idős korban rugalmatlanabb és ráncosabb lesz bőrünk. )

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek