bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG
Megyeri Mónika
Játék: Halásszunk!

 Kivágunk különböző színű és formájú halakat, annyit, ahány gyermek van a csoportban. A színeket és a formákat úgy válaszd meg, hogy kapcsolódjon egy-egy gyermek karakteréhez.Ráírjuk a gyerekek keresztnevét a halak hátoldalára


Szétterítjük egy asztalon a színes halakat, úgy, hogy a nevek ne látszódjanak.
Halászat következik, amihez mindenki körülveszi az asztalt. (Ha túl sokan vagytok egy körhöz, játszhattok 2-3 csoportban is.)

Egy ideig mindenki figyeli a halakat, és kiválaszt a szemével egyet. Vajon melyik lehet az övé? Melyikre van ráírva a neve?
Jelre  egyszerre ráteszik az ujjukat a kiválasztott halra. Nem baj, ha egy halat többen is választanak. Az a kérdés, hogy kinek van ráírva a neve. Nézzétek meg a hátoldalon, és aki eltalálta, kiveheti a halat.


Megismételjük a halászatot a maradék halakkal. Visszafordítva tesszük vissza őket az asztalra, és jól összekeverjük (úszkálnak a halak). Aztán választás és ujjakkal való halászat következik újra.

Amennyiben szükséges,  megismételjük még egyszer a halászatot.

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek