bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG

Kain és Ábel - humán feladatsor

 

– Készíts illusztrációt: “a bűn az ajtóelőtt leselkedik és rád vágyódik” (1Móz 4:7). Hogyan ábrázolnád a bűnt? Megszemélyesítés.

– Beszélgetés: Van testvéred? Milyen a kapcsolatotok? Ha felnőttként több gyereked lesz, vajon ők jóban lesznek? Mit tennél, ha a gyerekeid mindig veszekednének?

– Beszélgetés: a kivételezésről (iskolában és családban). Mi a pozitív diszkrimináció? Szerepjáték.

– A Biblia nagyon szűkszavúan írja le a történetet. Egészítsd ki! Jellemezd Ábelt és Kaint! Szerepjáték.

– “Testvéred kiontott vére kiált hozzám a földről.” A magyar történelem során mikor idézhették? Mit jelent a testvérháború?

– Testvériesség. Mit jelent a fogalom? Van, aki nem a testvéred, mégis testvériességet érzel iránta? Miért? A francia forradalom idején vajon mást jelentett, mint ma?

– Milyen jelet tehetett az Úr Kain homokára? Rajz.

– Más vallásokban testre festett jelek: hinduizmusban azt jelzi, hogy a test az Úr temploma, melyet az Őszolgálatára kell használni. A négyféle vallási irányzat követői a jelek alapján megkülönböztethetők. A jeleket általában valamelyik szent folyóvagy tóagyagából, áldozati tűz hamujából, tehéntrágyából, szantálfából, kurkumából, illetve mészkőből készítik. A színük lehet sárga, piros, fekete vagy hamufehér.

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek