bla
 
Hol volt, hol nem volt, volt egy távoli birodalom, melyet úgy hívtak, a Fényes Külsőségek Országa. Ebben az országban a szép emberek mindig jobban boldogultak. A szép gyerekeket kényeztették az óvodában, a csúnyábbakat sarokba állították, hátha attól megszépülnek...
 
(Inczédy Tamás)
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
ARANYESŐ ÉS SZURKOS ÜST


Te mit tennél? (pályázat általános iskolásoknak)

Hanga nemrég érkezett az 5/b osztályba. Korábban egy kis faluban lakott, ezért idegenkedik a városi élettől, és nehezen barátkozik új osztálytársaival. Inkább a naplójába temetkezik: abba írja minden titkát, gondolatát, és úgy kapaszkodik bele, mintha egyetlen jóbarátja volna
Az osztálykirándulásra is magával viszi, de míg az igazak álmát alussza, társai kilopják a párnája alól. Másnapra az egész osztály megtudja, hogy Hangának tetszik egy hetedikes fiú, és mindenki ezzel csúfolja.
 
Hanga szomorú, szégyelli magát, alig várja, hogy vége legyen a kirándulásnak, és békén hagyják. Csakhogy a csúfolódás az iskolában is folytatódik: a lopott hírrel telefirkálják a padját, a füzeteit, sőt a lánymosdó ajtaját. Hanga dühösen ront a gúnyolódókra. 
 
Copfok, meneküljetek, könyvek, lapuljatok, székek kapaszkodjatok!
 
Ekkor lép be az osztályfőnök, Emese néni…
 
Folytasd a történetet! Te mit tennél Hanga helyében? Belebújhatsz az osztályfőnök szerepébe is: kit büntetnél és hogyan? A gúnyolódók szemszögéből is elmondhatod, mi történt! Készíthetsz hozzá illusztrációt, fotót, rajzolhatsz képregényt, forgathatsz filmet, írhatsz bábjátékot.
 
Munkádat küldd el a szerkesztőség elektronikus vagy postacímére 2015. február 13-ig
 
A leggondosabb munkák alkotóit a UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ajándékozza meg.
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek