bla

Mit fogtál ki?, Torzonborz, Mit fogott a hálótok? Hogyan szólíthatom? Tudod, Jetik a  tengerben is laknak. Halló! Háló? Mivel lát jól az ember?, Gyöngyhalászok. Csobbanjunk! és Nézzük együtt Szobotka Imre képeit! Vigyen minket a Szellemvasút, avagy a sírás és nevetés ereje Nagymama tenyerén, suhanjunk Mint hal a vízben, mint Az istennő madara, mint A növénydoktor a Zöld ebéd után. Táltoslovam patkója csattog ott: Játék az utcán.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
KépVíz hajtja, de nem halad...

A Duna Múzeum 1973 óta gyűjti a vízügy és a vízgazdálkodás történetéhez kapcsolódó tárgyakat, dokumentumokat. Az idén 40 éves múzeum egyik legérdekesebb tárgya látható az alábbi képen: egy makett, amelyet a szerkezet eredeti tulajdonosa készített, az eredeti tárgy anyagából. Bár a makettet már nem víz, hanem elektromos áram hajtja, működési elve jól megfigyelhető.

 
Vajon mi lehet ez a szerkezet? Hol, hogyan és mire használhatták? Ki dolgozott benne, és milyen lehetett az élete? Nézz utána! Frissen szerzett ismereteidet egy általad kitalált, a tárgyról szóló rövid történet keretében küldd el a szerkesztőség elektronikus vagy postai címére 2013. június 14-ig. A legötletesebb történetek alkotóit a Duna Múzeumba szóló családi belépőjeggyel jutalmazzuk.
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek