bla

A Szóbeszéd hóemberekről szól ezúttal, hiszen tél van, Fagyra fagy jönA levegő is megfagy. Gyere, öreg, Betlehembevagy A sólyomfejű isten országába, és közben Beszélgessünk a beszédről! Ismerd meg magad! és Nézzük együtt Aba-Novák Vilmos képeit! Áramszünet esetén meghallgatjuk Micur és a mészkőrobbanás meg Holdonfutó Jankó és Don Juan történetét, majd megismerkedünk A tojástörő keselyű és a takarító delfin meg a Tevékeny talajlakók mindennapi életével. Ekkor már visz minket a Szellemvasút… avagy a nagy adag szeretet, értjük a Vörös iszap és magyar ezüst kapcsolatát, és vár a Búvóhely aranyrögökkelmindez, a Szitakötő szótár is: Enyém, tiéd, miénk.

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
KépFekete-fehér

A Két egér kalandjai sorozat ötödik kötetében a Múzeumi Egér és unokatestvére fekete-fehér művek között kalandozik. Sétájuk során megismerkednek többféle grafikai technikával, kompozíciós elvvel és a fekete-fehér jelentéseivel; szó esik a fotóról és az absztrakt művészetről. Mi meg új információkat kapunk a művészetkedvelő egerek titkos életéről.


A bemutatott műalkotások többsége magyarországi múzeumok anyagából származik, egy részük állandó kiállításon is megnézhető. Ha a könyv végére értél, irány a múzeum!


A Szépművészeti Múzeum gyűjteményében például megtalálható Albrecht Dürer Orrszarvú című képe.

Nézz utána: Milyen eljárással készült a kép?
a)     monotípia
b)     fametszet
c)     litográfia

Látta-e Albrecht Dürer saját szemével az orrszarvút?
a)     Nem. Marco Polo indiai elbeszélése alapján készítette a képet.
b)     Igen. 1515-ben a nürnbergi vásárban mutogatták az állatot.
c)     Nem. A képet egy morva kereskedő leírása és vázlata után alkotta.


Küldd el a helyes válaszokat, és mindazt, amit az orrszarvúról megtudtál:
rajzolj, írj, fotózz, ragassz!
 

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek