bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
info@szitakoto.com
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG
Tőzsérné Balogh Edit
Feladatsor

 

Nagysándor József Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Debrecen

 

A 9. számból a Sárgája nap, fehérje hold, és a Tojásoló cikkeket dolgoztuk fel a 6. évfolyamosokkal Hon és népismeret órán, a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódva. A szövegfeldolgozás egy témaegység 2. órája volt. Előző órán megismerkedtünk a húsvéti népszokásokkal, a következő órán pedig tojást festettünk a „Szitakötő receptje” szerint kis csoportokban kipróbálva a hagyományos festőanyagokat.

 

A szövegfeldolgozáshoz a tanulásszervezési módok közül az egyéni differenciálást választottam. A gyerekek egyéni ütemben haladtak a feladatok megoldásával, 3 lépcsőre osztva.

  • Az első lépcsőfokban a gyerekek tanári segítséggel oldották meg a feladatot és ellenőriztek
  • A második lépcsőfokban kooperatív csoportokban önálló feldolgozással, de közösen jutottak megoldáshoz, s tanári segítséggel ellenőriztek.
  • A harmadik lépcsőfokba osztott tanulók teljesen önállóan dolgoztak, s megoldó kulccsal ellenőrizték munkájukat.

Egyszerre csak 1 feladatot kaptak meg a szövegből és más szemléltetőanyagokból feldolgozásra, s csak a helyes megoldás után haladhattak a következő feladatra. Minden kérdés külön borítékban volt az asztalokra helyezve. A megoldó kulcsokat pedig a megfelelő feladatrekeszben ellenőrizhették a tanulók. 

 

A feladatok letölthetőek az oldalsó linkre kattintva.

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek