bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
info@szitakoto.com
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG
Gajdó Rita
Totó

1)    Honnan ered a tűzijáték?

a)     Japán

b)     Kína

c)     Thaiföld

 

2)   Mit akartak távol tartani a tűzijátékkal?

a)     balszerencsét

b)     démonokat

c)     állatokat

 

3)    Mit tartottak a petárda egyszerűbb formájának?

a)     tűzön melegített bambuszrudat

b)     tűzön melegített nádat

c)     tűzön melegített rizsszemeket

 

4)    Mi volt az emberiség első robbanóanyaga?

a)     kerozin

b)     benzin

c)     lőpor

 

5)    Milyen színű papírcsövekbe töltötték a lőporos petárdákat?

a)     kék

b)     zöld

c)     piros

 

6)    Mikor tartottak Magyarországon először tűzijátékot?

a)     1476

b)     1830

c)     2014

 

7)    Hogy hívják Angliában a tűzijátékok lebonyolítóit?

a)     segítők

b)     tűzmesterek

c)     lánglovagok

 

 

 

 

8)    Hol alkalmazták először a lőpor különböző keverékeit színek előállítására?

a)     Anglia

b)     Itália

c)     Norvégia

 

9)    Hol tartották eddig a legnagyobb tűzijáték-bemutatót?

a)     Magyarország

b)     Kína

c)     Norvégia

 

10)                   Hány darab tűzijátékot repítettek a magasba?

a)     140 382

b)     340 384

c)     540 382

 

11)Hány méteres gömbként szóródott szét a legnagyobb tűzijáték-anyag?

a)     200

b)     400

c)     800

 

12)                  Milyen származású találmány a csillagszóró?

a)     kínai

b)     japán

c)     orosz

 

13)Mire kell figyelni különösen a tűzijátékok használatakor?

a)     az állatokra

b)     hogy sötét legyen

c)     a fényképek készítésére

 

13+1) Mit érzékelsz előbb: a fényt vagy a durranást?

a)     a fényt

b)     a durranást

c)     mindkettőt

 

 

 

 

Megoldás: 1) b 2) b 3) a 4) c 5) c 6) a 7) b 8) b 9)c 10) c 11) c 12) b 13) a 13+1) b

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek