bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
info@szitakoto.com
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG
Ráczné Pincési Julianna
Totó

 

  1. Mikor született Kernstok Károly?

a. 1837                                                          b. 1911                                              c. 1863

 

  1. Hol nevelkedett anyja korai halála után?

a. Győr                                              b. Nyergesújfalu                                c. Pécs

 

  1. Hol tanult?

a. Münchenben és Párizsban             b. Párizsban és Londonban               c. New Yorkban

 

  1. Melyik történelmi esemény után került börtönbe?

a. Magyar Tanácsköztársaság                       b. 1. világháború                                c. Párizsi békekötések

 

  1. Melyik európai városban élt 1926-ig?

a. Párizs                                             b. London                                          c. Berlin

 

  1. Magyarországon melyik akkori híres festő mesteriskolájába járt?

a. Czóbel Béla                                               b. Pór Bertalan                                  c. Benczúr Gyula

 

  1. Mi volt Kernstok Károly beceneve?

a. Kari                                                b. Stoki                                              c. Stokker

 

  1. Mi volt az általa megalakított festőcsoport neve?

a. Négyek bandája                             b. Ötök köre                                      c. Nyolcak

 

  1. Ki nem volt a fenti festőcsoport tagja?

a. Czóbel Béla                                               b. Tihanyi László                              c.Paál László

 

  1. Melyik költő verseskötetére utalt a festőcsoport első kiállítása 1907-ben?

a. Ady Endre                                     b. Petőfi Sándor                                 c. József Attila

 

  1. Melyik képet nem Kernstok Károly festette?

a. Őszi napfény erdőben                   b. Liget délutáni napsütésben                       c. Majális

 

  1. Mely művét tekintik a művészettörténészek főművének?

a. Falnak támaszkodó fiú                  b. Liget délutáni napsütésben                       c. Erdei táj

 

 

 

 

Megoldó kulcs: 1.a., 2.b., 3.a., 4.a. 5.c., 6.c., 7.b., 8. c., 9.c., 10. a., 11. c., 12.c.

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek