bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG

Jó szomszédság - humán feladatsor

 

- Technika: A4-es papírt hajtsunk tizenhatodrét, majd rajzoljunk rá egy emberkét. Vágjuk ki az emberkéket úgy, hogy kezük/lábuk/fejük összeér, majd színezzük ki egyenként mindegyiket! Akiknek a keze összeér, azok rokonok, akiknek a feje, azok munkatársak, akiknek a lába, azok szomszédok. Adjunk nekik nevet, meséljünk az életükről! (Ugyanez a feladat elvégezhető úgy is, hogy nem emberkéket, hanem házakat vágunk ki, az ablakokba a gyerekek rajzolnak embereket.) Idegen nyelvi gyakorlatként is használható.

- “Közös ügy.” Te vagy a középpont. Rajzolj köröket: család, osztály, iskola, haza, Föld. Rajzold be, egyes ügyek melyik kört érintik. (Pl: gazdasági válság, születés, torokfájás, dolgozat, vakáció, fizetésemelés, választások, légszennyezés, állami ünnep stb). Figyelj arra is, hogyan változik a családot érintő kérdés (pl. születés) az országot és a Földet érintő kérdéssé (pl. egészségügy, nyugdíjrendszer, túlnépesedés).

- Olvasd el Arany János: A fülemile című versét! Jellemezd a szereplőket!

- Tudod-e, mi a Wikipédia? Ha neked kellene egy szócikket megírni, mit választanál?

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek