bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG

Vadász, dzsungel - humán jegyzet

- Mitológiai vadászok: Aktaión, Adónisz, Artemisz / Diana, Arduinna, Vicilopocstli. Válassz egyet, rajzold le jellegzetes fegyereivel együtt.

- Csodaszarvas-mitológia. Arany János: „Vadat űzni feljövének / Hős fiai szép Enéhnek: / Hunor s Magyar, két dalia, / Két egytestvér, Ménrót fia.”

- Orion csillagkép: A görög mitológiában Orion Poszeidón fia, óriás termetű vadász, aki Atlasz hét leányát addig üldözte szerelmével, amíg azok csillagokká nem változtak: ők lettek a Plejádok hét csillaga. Később Artemisz, a vadászat szűz istennője iránt lobbant szerelemre, aki íjával lelőtte. A történet egy másik változata szerint Artemisz egy skorpiót küldött, amely halálra marta Oriont, ezért az istenek úgy helyezték el a vadászt és a skorpiót az égen, hogy amikor az egyik felkel, a másik éppen lenyugodjék.

- Beszélgetés: a vadászok negatív / pozitív szerepe, ábrázolása. Keress példákat! Te mit gondolsz?

- A dzsungel könyve. „A pedagógia lényege a szigor”. Ha beindul a pofonofon: http://www.youtube.com/watch?v=He6F6Be9KyY&feature=related

- A Vadon Törvénye: „A bánat nem állíthatja meg a büntetést. A büntetés minden rovást eltöröl. Utána nincs többé korholás.” Egyetértesz ezzel a törvénnyel? Mondj példát a saját életedből!

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek