bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
Kép
Kép
Kép
SEGÉDANYAG

Fagyra fagy - humán jegyzet


- Nézz utána: ki volt Fridtjof Nansen és Roald Amundsen?

- Földrajzi nevek kigyűjtése, írásmód gyakorlása.

- “fél év világosságot fél év sötétség követ”. Gondold át, hogyan változnának meg a mindennapjaid, ha ilyen körülmények között kellene élned! Írd le egy napodat (24 órát), amikor végig sötét / világos van!

- Hópihe készítése vécépapír gurigákból. Vágjuk a gurigákat azonos szélességű, centi vékony csíkokra, hogy minél több papírkarikát kapjunk. A karikákat virágszirom fomában vagy középen ketté hajtva ragasszuk egymáshoz tetszés szerint, majd fessük fehérre vagy ezüstre. Mutassunk a gyerekeknek néhány alapformát, de mindenki szabadon használja a fantáziájáthiszen minden hópihe más és más.

- Pingvin készítése vécépapír gurigából. Fessük feketére a gurigát. Közepére ragasztjuk a fehér papírból kivágott mellkast, két oldalára a fekete papírból kivágott szárnyakat. Szemet és narancssárga kartonból kivágott csőrt, talpakat ragasztunk . A kivágható formákat lásd a honlapon.

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek