bla
SEGÉDANYAGOK

Itt tölthetőek le az egyes cikkekhez kapcsolódó természettudományos és humán segédanyagok, feladatsorok, óravázlatok. Kattintson a címekre!

 
Az egyes segédanyagok oldalán az oldalsó linkre kattntva  elérhetőek a kapcsolódó folyóiratcikkek.
 
Örömmel fogadunk új ötleteket.
Kérjük, a szerkesztőség e-mailcímére küldje segédanyagait!
[email protected]
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
SEGÉDANYAG

Fától az erdőt - humán jegyzet

- Magyarázd meg az alábbi közmondásokat: Amilyen a fa, olyan a gyümölcse. Fa alatt esküdtek. Láttam én már fán baglyot! Ha fölmegy a fára, mindene vele van. A fának sem magában. Ahová a Isten fát ültet, ád oda esőt is. Amelyik fának árnyékában nyugszol, ne nyesegesd! fának is van rossz gyümölcse. A fát nem vágják ki egy csapásra. Addig hajtsd a fát, míg vessző. Ha fázol, fogj fát a kezedbe! Nem nőnek a fák az égig. Az erdőnek füle van, a mezőnek szeme van. Egyszer ment ki az erdőbe, akkor is megette a farkas. Erdő nincsen zöld ág nélkül. Erdőre tőkét, tengerbe vizet nem kell hordani. Nagy erdőben sok a forgács. Ne indulj erdőre, ha sarud nincs! Nagy fának nagy az árnyéka. Olcsó fának hideg a lángja. Nem minden fából lesz gerenda.

- “Magyarország minden lakosa egy év alatt 1 köbméter fát használ el.” Kartonpapírból készítsük el a kockát. Hány ilyen kocka férne el az osztályteremben? Számolj!

- Kirándulás, tablókészítés: A lakóhelyhez legközelebbi erdő állat- és növényvilága.

- Kézműveskedés: fából készült tárgyak. Fa festése, megmunkálása.

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek