bla
Az ÉN születésnapi tortám rögtön KÖZÖS
lett a vendégekkel, amint meg akartam
enni az egészet, pedig olyanról sem hallottam
még, hogy valakiknek KÖZÖS születésnapja
lenne, az ilyesmi nagyon ritka, a születést
nem lehet úgy időzíteni, mint a filmekben
a bombát
(Lackfi János: Közügyek)
0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép
KÖZÖSKÖDÉS
Inczédy Tamás | Török Eszter

Volt egyszer egy elnök

Volt egyszer egy elnök, saját országgal és nagy-nagy hatalommal. Egy idő után azonban ez már nem volt elég számára, ezért kitalálta, hogy háborút indít a szomszédos országok ellen, hogy még nagyobb hatalma legyen, és még több ember fölé kerekedhessen.
 
Szólt kedvenc miniszterének, akit rögtön ki is nevezett immár háborúügyi miniszterré, hogy indítson támadást a szomszédos országok ellen
 
A háborúügyi miniszter ekkor piros vonalon tárcsázta a hadügyi-főirodát, és kérte a dandárfőparancsnokot. Utasította őt, hogy bármi is a módja, azonnal indítsanak háborút a szomszédos országok ellen. A dandárfőparancsnok sem volt rest, tudta a dolgát, és szólt a vezérezredesnek, aki szólt a feltábornagynak, aki szólt az altábornagynak, aki szólt a vezérőrnagynak és így tovább, mígnem a tizedes szólt a haptákőrmesternek. A haptákőrmester meglepetésében először csak eltátotta a száját, de aztán kiadta a parancsot a közlegénynek, hogy azonnal szedje rendbe magát, és induljon, mert háború van. A közlegény pedig kifényesítette gombját, csatját, bakancsát, és elment háborúzni a szomszédos országokba. Ott is hagyta a fogát.
 
Mivel a közlegény hősi halált halt, beírták nevét a Nemzet Hőseinek Nagykönyvébe, szerencsére még épp maradt egy kis hely az elnök, a háborúügyi miniszter, a dandárfőparancsnok és a többiek neve után. Igaz ugyan, a közlegény neve már csak egészen pici betűkkel, de azért még odafért a lap aljára.
 
 
(A folytatás a téli számban olvasható)
1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek