bla

A Virágénekek Virágvasárnap Hangvirágok, és így köszöntik A megszabadulás ünnepét: Hej, tulipán, tulipán, nem kell Tulipánháború. Faust meg A lebegtető készülékkel, ami A japán császár ajándéka és A rókadémonokat is megmutatja, Az Állatöv titkait kutatja, és azt ajánlja: Ismerd meg magad! A Kaland bölcsőtől bölcsőig tart …avagy mámorító a közjóért tenni, s ha a Szójátszótéren kizöldül a Szó-fa és megpendül a Léghárfa, eljő A bolondok hava is. Akkor aztán (Só ami só) felüthetjük a Szitakötőszótárat, hogy folytassuk a Csigamesét meg a Volt egyszer egy szitakötő történetét, és együtt nézzük Ziffer Sándor képeit!

0-nyito-design_04
0-nyito-design_05
Kép

Varga Zoltán Zsolt

Felhőgyár

Tudtátok, hogy a felhők ugyanúgy gyárban készülnek, mint például az autó vagy a mosógép? Én már régóta sejtettem, de hiába barangoltam be az országot Hencidától Boncidáig, s a világot Makótól Jeruzsálemig meg vissza, eleddig nem találtam bizonyítékot.


Aztán a minap a Szépasszonyvölgyben jártam, hogy megkóstoljam az egri leánykát, nem, nem, ez csak tréfa, valójában azért mentem, hogy a kisnánai vár falából kibontsak egy hétszáz éves címert, és ahogy az állványról körülnéztem, megláttam a Felhőgyárat. Le is fényképeztem nektek! Láthatjátok, dombbal, faluval próbálták álcázni, de azért jól kivehető, hogy a felhők két gyárkéményből bodorodnak az égre.

 

Állítólag a szelet, sőt, a villámot is gyárakban készítik, de ez egy másik történet, kanyarodjunk vissza a felhőkhöz. Szerintem a legnehezebb bárányfelhőt előállítani. Ahogy lekerülnek a futószalagról, és kiröppennek a kéményen, azonnal elkóricálnak. Ám erre is van megoldás: a pulifelhő. A fehéren vattázó bárányfelhők körül kis sötét pulifelhők köröznek, hogy egybetartsák a nyájat.

 

Olykor-olykor hiba csúszik a gyártási folyamatba, a szálak, amikből a felhő-szövetek készülnek, annyira elvékonyodnak, hogy máris ott a baj: a felhő-szakadás.

 

Csakis azért tudattam veletek felfedezésemet, hogy felviduljatok, más szavakkal: hogy ne legyen a kedvetek felhős!

1988 - 2014 Liget Műhely Alapítvány | Impresszum | Hírlevél | Támogatók és Partnerek